SERVICES
FOR THE
CITY

Circulair logistiek
centrum aan het water
van de stad

In het havengebied, dichtbij het centrum van Amsterdam, wordt een immens oppervlak aan circulair en multimodaal logistiek vastgoed ontwikkeld, dat speciaal is ingericht voor stadsdistributie over ‘the last mile’ van en naar het hart van Amsterdam.

Facilities

WAREHOUSING hero

WAREHOUSING

In de Amsterdam Logistic Cityhub kan gekozen worden voor zowel warehousing als palletgoederenopslag. Binnen de 125.000 m2 aan warehouse kunnen ruimtes vanaf ca. 3.000 m2 worden gehuurd die volledig flexibel in te richten zijn. Daarmee heeft u op nog geen 7 minuten varen van Amsterdam CS en 1 kilometer van de randweg A10 een unieke en hoogwaardige ruimte voor opslag en distributie van goederen tot uw beschikking. De tweelaagse duurzame cityhub in de haven van Amsterdam is dé oplossing voor 'last mile distribution' voor onder meer retailers, bevoorraders van horeca en bouwbedrijven.


PALLETOPSLAG hero

PALLETOPSLAG

ALC biedt ook volop ruimte voor flexibele palletopslag. Hierbij zetten we in op synergie en efficiëntie van het transport van en naar het centrum. De cityhub biedt een volledige ontzorging van het logistieke proces. Het doel daarbij is het aantal mobiliteitsbewegingen tot een minimum te beperken. Dit wordt bereikt door de slimme verzameling en bundeling van goederen, waarmee vaak met één (emissievrij) bezorgmoment per dag kan worden volstaan. ALC is daarmee een uitstekend alternatief voor het magazijn van hotels, bedrijven en kantoren, die daarmee ruimte besparen en leveringsproblemen voorkomen.

VALUE ADDED SERVICES hero

VALUE ADDED SERVICES

De flexibele ruimten in het warehouse zijn tevens als productieruimten voor value added services in te richten. Zo kunnen bijvoorbeeld producenten van maaltijden productieactiviteiten combineren met (geconditioneerde) opslag en distributie van goederen. Dagelijks kunnen de voor productie benodigde goederen via de weg of het water eenvoudig en snel op de locatie van Amsterdam Logistic Cityhub worden geleverd, verwerkt en uitgeleverd worden. 


PARKING hero

PARKING

De Amsterdam Logistic Cityhub is ook voor deelnemende professionals die in het centrum van Amsterdam werken (of misschien zelfs wel wonen) de oplossing om hun voertuig aan de rand van de stad te stallen. In de beveiligde parkeergarage (24/7 bewaking) zijn circa 1.600 (elektrische) parkeerplaatsen beschikbaar. De garage heeft een doorrijhoogte van 3.40 m, waardoor ook hogere busjes goed kunnen parkeren. Vanaf de locatie is eenvoudig met OV, per ALC Canal Cruiser of de fiets naar het centrum te reizen.

OFFICES hero

OFFICES

Naast de opslag en distributiefunctie heeft ALC ca. 10.000 m2 kantoorruimte beschikbaar. Deelnemers zoals webshops en handelsondernemingen kunnen hier hun commerciële activiteiten combineren met opslag en distributie van goederen. In het gebouw is voldoende parkeerruimte en een hoogwaardig bedrijfsrestaurant aanwezig. Voor de verzorging van maaltijden wordt gebruik gemaakt van een duurzame eigen urban garden, waar groenten en fruit wordt verbouwd. Deze daktuin is tevens een geweldige duurzame lunchplek!

URBAN GARDEN hero

URBAN GARDEN

Op het dak van de Amsterdam Logistic Cityhub wordt bijna 4.000 m2 aan urban garden aangelegd. Deze prachtige architectonische daktuin voorziet in de behoefte van de vele werknemers aan een ontspannende buitenruimte, maar functioneert tevens als duurzame groente- en moestuin voor het naastgelegen bedrijfsrestaurant met 200 zitplaatsen. Vanuit daar heeft de gebruiker een directe toegang tot de tuin.

Met de realisatie en onderhoud van de urban garden dragen wij bij aan de social return van Amsterdam Logistic Cityhub. Op de pagina over ons leest u er meer over.

 

RESTAURANT hero

RESTAURANT

Op de bovenste verdieping van ALC wordt een modern en hoogwaardig restaurant ingericht, met 200 zitplaatsen en een full service cateringfaciliteit op afroep. Een stedelijke oase in deze industriële omgeving, die volop gebruik maakt van de naastgelegen urban garden voor de teelt van groenten en fruit. Van het restaurant kunnen zowel forenzen als medewerkers gebruik maken. 

SECURITY hero

SECURITY

Op het gebied van veiligheid en bewaking behoort ALC tot de meest modern uitgeruste sites van het Amsterdamse havengebied. Er is 24/7 bewaking op het gehele terrein met een beveiligde portiersloge bij de toegang. Een intelligent beveiligingssysteem dat beweging aan camerabeelden koppelt wordt aangelegd door het gehele gebouw. Zo zijn goederen en medewerkers optimaal beschermt tegen risico's van buitenaf.

PARTNERS

Logo Port of Amsterdam
Logo Amsterdam
Logo Parkbee
Logo Dockr

LET’S SERVE THE CITY
CONTACT US

Laat hieronder uw gegevens achter, we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op! Bij het verzenden van uw vraag, gaat u automatisch akkoord met de gegevensverwerking voor ALC.

© 2020 - Concept en algehele realisatie door PRSC.