Header home

ZERO EMISSION,
WHITE LABEL DELIVERY

MISSIE EN VISIE

De initiatiefnemers in Amsterdam Logistic Cityhub geloven in een toekomst waarin het vervoer over ‘the last mile’ en in hoogstedelijke gebieden veel efficiënter en zonder emissie kan. Steden willen immers af van CO2-uitstoot en zoeken naar methoden om de veiligheid en de leefbaarheid binnen hun grenzen te verbeteren.

Met ALC wordt daarom niet alleen een gebouw geïntroduceerd, maar een integraal logistiek concept voor de stad Amsterdam, waarbij alle mogelijke vervoersstromen en manieren van transport worden gebundeld en gecoördineerd. Met de ligging aan het water zien we grote mogelijkheden in de aanvoer en doorvoer van goederen over het grachtennetwerk van Amsterdam. Daarmee wordt het wegennet in en rond de stad ontlast.

 
De initiatiefnemers in ALC geloven dat synergie tussen gebruikers essentieel is. Levering van goederen kan simpelweg veel slimmer gebundeld worden. Dit zorgt voor minder mobiliteitsbewegingen in en naar de stad. We vinden daarnaast de samenwerking met onder meer de Port of Amsterdam en de Gemeente Amsterdam essentieel, maar wachten niet af en ondernemen zelf. Als ‘white label’ organisator nemen we daarom zelf het risico van de investering.

Right image home
Right image

Social return

ALC levert een stevige bijdrage aan de ontwikkeling en re-integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij de aanleg en het onderhoud van de 1 hectare grote daktuin wordt volop met hen samengewerkt. Met onze partner Level 5 hebben we een strategie ontwikkeld, waarbij blijvend kansen worden geboden aan moeilijk bemiddelbare medewerkers. Daarmee positioneert ALC zich tevens als voorloper op het gebied van sociaal werkgeverschap.

PARTNERS

Logo Port of Amsterdam
Logo Amsterdam
Logo Parkbee
Logo Dockr

LET’S SERVE THE CITY
CONTACT US

Laat hieronder uw gegevens achter, we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op! Bij het verzenden van uw vraag, gaat u automatisch akkoord met de gegevensverwerking voor ALC.

© 2020 - Concept en algehele realisatie door PRSC.